top of page
794187f2-9737-4440-91f7-01aa17a14084_edi
IMG_2692.jpg

Behandling i København
Hvad er Myoreflex terapi?

​​

  • Myoreflexterapi er en manuel behandlingsmetode,, der kombinerer principper fra moderne medicin, traditionel kinesisk medicin og neurofysiologi.

  • Denne terapi fokuserer på musklernes refleksmekanismer og deres rolle i kroppens bevægelser og funktioner. Myoreflexterapi blev udviklet af den tyske læge Dr. Kurt Mosetter i 1990'erne og er baseret på forståelsen af, hvordan muskler og bindevæv påvirker kroppens struktur og funktion.

  • Det har til formål at identificere og korrigere dysfunktion i muskler, ledbånd og nervesystem ved hjælp af en kombination af manuel terapi såsom tryk, udstrækning og massage, zoneterapi og neurologiske teknikker

Grundlæggende principper:

  • Muskler og reflekser: Myoreflexterapi arbejder med muskelreflekser og spændingsforholdene mellem forskellige muskelgrupper. Målet er at genoprette balancen i kroppens muskler ved at arbejde i flere lag og stimulere specifikke punkter, hvor musklerne hæfter til knoglerne (sener) og derved at lave en aktiv muskel frigørelsesterapi.

  • Kroppens struktur og funktion: Ifølge Myoreflexterapi er mange smerter og bevægelsesproblemer forårsaget af ubalancer i musklerne, som kan føre til forkert belastning af led og knogler. Ved at rette op på disse ubalancer kan man lindre smerter og forbedre kroppens bevægelighed og funktion.

  • Holistisk tilgang: Myoreflex terapiens tilgang er holistisk, hvilket betyder, at den ikke kun ser på det specifikke symptom eller smerteområde, men også på hele kroppens sammenhængende funktioner. I terapien vil der ofte også tages højde for klientens psykologiske tilstand, kost og livsstil.

Anvendelsesområder:

Myoreflexterapi bruges til at behandle en bred vifte af tilstande, herunder:

  • Muskuloskeletale smerter: Rygsmerter, nakkesmerter, skulder- og knæsmerter.

  • Spændingshovedpine og migræne: Kan hjælpe med at reducere hyppigheden og intensiteten af hovedpine.

  • Sportsrelaterede skader: Behandling af muskel- og ledsmerter samt forebyggelse af skader.

  • Posturale problemer: Korrigering af kropsholdning for at reducere smerter og forbedre bevægelighed.

  • Stressrelaterede lidelser: Terapien kan hjælpe med at lindre muskelspændinger, der ofte er forbundet med stress.

Behandlingsmetode:

Behandlingen har til formål at stimulere kroppens naturlige helingsprocesser og fremme bedre funktion og smertelindring.

En typisk Myoreflex terapi behandling indebærer, at der manuelt stimuleres i flere lag på specifikke muskelpunkter ved hjælp af tryk og udstrækning. Dette skal hjælpe med at udløse en refleks, der afslapper musklen og genopretter balancen i det påvirkede område. Behandlingen kan være lidt smertefuld, især hvis musklerne er meget spændte, men de fleste oplever lindring og øget bevægelighed efter en behandling.

Effektivitet:

Myoreflex terapi har vist sig at være effektiv for mange mennesker, især for dem, der lider af kroniske smerter eller muskelspændinger.

Myoreflex behandling er meget brugt af professionelle sportsudøvere på verdensplan. Myoreflex er baseret på princippet om, at muskler og bindevæv (fascia) spiller en central rolle i kroppens bevægelsesmønstre og funktioner.

Det er lige akkurat her hvor vi som Myoreflex behandler kan bedre vurdere klientens posturologiske kropsholdning, bevægelsesmønstre og muskelbalance.

Myoreflex er med til at bygge bro mellem konventionelle metoder og nytænkning, som kan føre os til bedre resultater for vores klienter.

Hvad hjælper Myoreflex for?

Myoreflexterapi kan hjælpe med en bred vifte af fysiske og psykiske lidelser ved at arbejde med musklernes refleksmekanismer og genoprette balancen i kroppen. Her er nogle af de mest almindelige tilstande, som Myoreflexterapi kan være effektivt for:

1. Muskuloskeletale smerter:

  • Rygsmerter: Myoreflexterapi kan lindre både akutte og kroniske rygsmerter ved at løsne muskelspændinger og forbedre kroppens holdning.

  • Nakkesmerter: Behandlingen er effektiv til at reducere spændinger i nakken, som ofte er årsag til smerter og stivhed.

  • Skulder- og armsmerter: Smerter i skuldre og arme, herunder frossen skulder eller tennisalbue, kan behandles ved at genoprette muskelbalancen i det berørte område.

  • Knæ- og hoftesmerter: Myoreflexterapi kan hjælpe med at lindre smerter i knæ og hofter ved at forbedre muskel- og ledfunktionen.

2. Spændingshovedpine og migræne:

  • Myoreflexterapi kan reducere hyppigheden og intensiteten af spændingshovedpine og migræne ved at afhjælpe muskelspændinger, der ofte udløser disse tilstande.

3. Sportsrelaterede skader:

  • Forebyggelse og behandling: Behandlingen kan bruges både til at forebygge skader ved at forbedre muskelbalancen og til at behandle eksisterende skader som muskeltrækninger, forstrækninger og overbelastningsskader.

4. Posturale problemer:

  • Kropsholdning: Dårlig kropsholdning, som kan føre til smerter og ubehag, kan korrigeres ved at genoprette balancen i kroppens muskler.

  • Skoliose: I nogle tilfælde kan Myoreflexterapi hjælpe med at reducere muskelspændinger forbundet med skoliose og forbedre holdningen.

5. Stressrelaterede lidelser:

  • Muskelspændinger: Stress fører ofte til muskelspændinger, især i nakke, skuldre og ryg. Myoreflexterapi kan hjælpe med at lindre disse spændinger og reducere stressrelaterede symptomer.

  • Søvnløshed: Ved at afhjælpe muskelspændinger og fremme afslapning kan Myoreflexterapi også forbedre søvnkvaliteten.

6. Fordøjelsesproblemer:

  • Mave-tarm-lidelser: Behandling af muskelspændinger i det abdominale område kan have en positiv effekt på fordøjelsen og lindre symptomer som oppustethed og mavesmerter.

7. Nervekompressionssyndromer:

  • Iskias: Myoreflexterapi kan lindre symptomerne på iskias ved at reducere trykket på nerverne gennem afslapning af de omkringliggende muskler.

  • Karpaltunnelsyndrom: Behandling kan reducere smerter og ubehag ved karpaltunnelsyndrom ved at forbedre muskelbalancen i håndleddet og armen.

8. Rehabilitering efter operation:

  • Myoreflexterapi kan være en del af rehabiliteringsprocessen efter operationer for at fremme heling, reducere muskelspændinger og genoprette bevægelighed.

9. Psykosomatiske lidelser:

  • Da Myoreflexterapi tager højde for forbindelsen mellem krop og sind, kan den også hjælpe med at lindre psykosomatiske lidelser, hvor fysiske symptomer er tæt forbundet med psykologiske faktorer.

10. Kronisk træthedssyndrom (CFS) og fibromyalgi:

  • Myoreflexterapi kan være nyttigt for personer med CFS eller fibromyalgi ved at reducere muskelspændinger og smerter samt forbedre energiniveauet.

 

Myoreflexterapi er især effektiv for tilstande, der involverer muskelspændinger og ubalancer, og det kan give lindring, hvor andre behandlinger har været utilstrækkelige.

Er der bivirkninger ved Myoreflex terapi?

Myoreflexterapi betragtes som en meget sikker behandlingsform. Men som med enhver behandling kan der forekomme bivirkninger omend er de ofte meget milde. Her er nogle af de mest almindelige bivirkninger forbundet med Myoreflex terapi:

Almindelige og milde bivirkninger:

  1. Ømhed eller smerte: Det er normalt at opleve en vis ømhed eller smerte i de behandlede muskler efter en behandling. Dette skyldes, at musklerne er blevet manipuleret og kan føles anspændte, ligesom efter træning. Ømheden forsvinder typisk inden for et par dage.

  2. Træthed: Nogle mennesker føler sig trætte efter en behandling. Dette kan skyldes den afslapning, der følger af behandlingen, samt kroppens reaktion på den muskulære stimulation.

  3. Midlertidig forværring af symptomer: I visse tilfælde kan symptomerne midlertidigt forværres efter en behandling. Dette ses som en del af kroppens helingsproces, hvor den reagerer på de ændringer, som terapien har medført.

  4. Svimmelhed eller let hovedpine: Nogle personer kan opleve svimmelhed eller en mild hovedpine efter behandlingen, især hvis der er arbejdet på nakke- og hovedområdet.

  5. Emotionelle reaktioner: Da Myoreflexterapi kan påvirke både fysiske og psykiske tilstande, kan nogle personer opleve emotionelle reaktioner under eller efter behandlingen. Dette kan være en frigivelse af undertrykte følelser, hvilket ses som en del af den terapeutiske proces.

 

Sjældnere bivirkninger:

  1. Nerveirritation: I sjældne tilfælde kan der opstå nerveirritation, hvis trykket på et muskelområde påvirker en nærliggende nerve. Dette kan medføre midlertidig smerte eller ubehag.

  2. Blå mærker: Hvis der anvendes kraftigt tryk på et område, kan der opstå blå mærker. Dette er dog sjældent, da trykket normalt tilpassers til klientens komfortniveau.

Vi glæder os til at byde dig velkommen i København

bottom of page